Schválili zámer koncentrácie Sung Woo Hitech s firmami v SR

12.07.2013 Bratislava

Bratislava 11. júla (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu, ktorá má spočívať v zmene zo spoločnej kontroly podnikateľov Sung Woo Hitech Co., Ltd., Kórejská republika, a Mitsubishi Corporation, Japonsko na výlučnú kontrolu podnikateľa Sung Woo Hitech Co., Ltd., Kórejská republika nad podnikom podnikateľa SungWoo Hitech, s.r.o., Česká republika a SungWoo Hitech Slovakia, s.r.o., Slovenská republika. Informoval o tom PMÚ SR na svojej internetovej stránke.

Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií úrad dospel k záveru, že posudzovaná koncentrácia nevyvoláva súťažné obavy. "Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 27. júna 2013," spresnil úrad.

Predmetom činnosti Sung Woo Hitech Co., Ltd., je výroba dielcov v automobilovom priemysle, výroba kuchynských prístrojov, výroba ostatných lisovaných výrobkov, výroba strojov, vývoz a dovoz, realitná činnosť a akákoľvek vedľajšia činnosť súvisiaca s týmito uvedenými činnosťami, výroba oceľových výrobkov, veľkoobchod a maloobchod, špecializovaný, vedecký a technický servis. Oznamovateľ je medzinárodným dodávateľom zaoberajúcim sa hlavne výrobou automobilových komponentov pre rôznych výrobcov automobilov, ako sú Hyundai, KIA Motors, Volkswagen a Renault v Kórei, v Európe, ako aj inde vo svete.

Výrobné spoločnosti SungWoo Hitech a SungWoo Hitech Slovakia sa podieľajú na výrobe základných častí karosérií, ako je napríklad vonkajšia výstuha dverí, predný nosník zadnej podlahy, koncové svetlá, stredná podlaha a blatník, pričom spojením týchto komponentov u odberateľa sa vytvorí tzv. skelet karosérie. SungWoo Hitech Slovakia je hlavne servisnou spoločnosťou SungWoo Hitech. Obrat na Slovensku z predaja výrobkov sa dosahuje výhradne len zo strany SungWoo Hitech.
 

Vyberte región